Nyaralás szülők nélkül?

június 30th, 2013

Sziasztok!

Gondolom ti is gondolkoztatok már azom, hogy egyszer végre szülők nélkül menjetek nyaralni, hát most elérhető közelségbe kerülhet, ha ti is engedtek, szüleitek is fognak.

 1. Ne 1 hetes kirándulásra menj először.
 2. Nem a legdrágább, legújabb, legmenőbb Siófoki fesztivált kell megcélozni
 3. Ne olyan emberekkel menj, akiket a szüleid nem ismernek
 4. Ne olyan városba menj, ahol még életedbe nem voltál
 5. Ne a külföldi útakat nézegesd

Na de akkor felmerül a kérdés, hogy mégis hova menjek?

Ha van nyaralótok valahol, egy 2 napos nyaralásra 14 éves kor felett, szerintem simán elengednek. Olyanokkal menj akikkel kisiskolás korod óta jóba vagy, és a szüleid is nagyon jól ismerik, a lényeg, hogy ne egyedül menj! Ha nem engednek el 2 napos kirándulásra válassz egy várost (pl.:Pécs, Győr, Sopron, Kecskemét, Siófok, Debrecen, Szeged stb.) ahol 1 nap alatt is érdekes dolgokat láthatsz, ha nem szereted a városnézést egy Balaton melletti településre menj, ahol strandolhatsz egyett, este pedig hazaindulsz. Mindenképp tervezd meg előre, hogy mit csináltok majd, és ezután egyeztesd szüleiddel a programot, hátha találnak benne valami kivetnivalót. Újabb kérdés mivel menjünk? Hát ez itt a 21.század könyörgöm felültök a vonatra, nemcsak azért mert mással valószínüleg nem juthattok el(kivétel akik már vezethetnek, de nekik is inkább a vonatot ajánlom)

Hogy miért?

 1. Nem kell parkolóhely után vadszni
 2. Ha császkálni akartok, nem muszáj visszamenni, megkeresni az autót
 3. A vonat út elején jól össze lehet kovácsolni a társaságot, egy ilyen helyen még az idegenek is beszélgetni kezdenek egymással, nálatok már itt is beindulhat a parti
 4. Nincs 1 vezető aki nem ihat vagy aki nem mehet veletek el mindenhova mert még vissza kell vezetnie Budapestig (hazáig)

Remélem kapóra jön a bejegyzésem nektek is!

Puszika: Lauka

a

2 válasz ehhez “Nyaralás szülők nélkül?”

 1. csajblog szerint:

  nyelvtanból* és te?

 2. kanal szerint:

  Lauka hányas voltál nyelvtnabol heeee? 😀

RSS feed for comments on this post.